perjantai 22. maaliskuuta 2013

Mustikkakiisseliä vauvalle

Kulhollinen hyvää...
Mustikkakiisseli
1 l itsetehtyä omenamehua (sokeroimatonta)
5 dl mustikoita
3/4 dl perunajauhoja
hieman sokeria pinnalle

Ota erikseen lasiin n. 2 dl omenamehua ja kaada loput kattilaan. Kiehauta omenamehu ja mustikat niin, että mustikat ovat kunnolla pehmenneet. Sen jälkeen siivilöi seos, jotta isoimmat kuoret ja mahdolliset roskat jäävät pois. Painele mustikat kuitenkin rikki siivilässä, että saat mahdollisimman paljon niistä mukaan kiisseliin. Kaada takaisin kattilaan. Sekoita lasissa olevaan omenamehuun perunajauhot.

Kaada omenamehu-perunajauhoseos hitaasti kattilaan ja sekoita koko ajan. Anna pulpahtaa muutaman kerran niin, että seos on tarpeeksi paksua. Sitten ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Ripottele sokeria hieman pinnalle, niin estät "kalvon" muodostumisen.

----

Itse tein tätä muutama päivä sitten meille kaikille. Laitoin itse asiassa vielä vähän enemmän perunajauhoja, jonka ansiosta meillä on nyt sitten jääkaapissa mustikkaklimppikiisseliä. Koostumus oli kuitenkin alunperin hieman juoksevampi, mutta pikkuisen normikiisseliä paksumpi (oli helpompi syöttää!). Kiisselihän säilyisi parhaiten huoneenlämmössä, mutta silloin se on parasta syödä aika nopsaan (parissa päivässä). Jääkaapissa säilyy n. viikon. 

Mutta lämmittämällä tätä hieman olen saanut siitä vielä itselleni ja Johannekselle hyvät välipalat. :) Johannekselle tämä totisesti maistui ja kun on sen itse tehnyt, niin tietää ettei siinä mitään erikoisia ainesosia ole. Nythän on tullut Muksulta erilaisia kiisseleitä vauvoille alkaen 8kk. Tässä esim. mustikkakiisselin ainesosat: vesi, viinirypälemehu, mustikka, maissitärkkelys, guarkumi ja c-vitamiini.

Päättelin, että kyllä sitä varmaan voi tehdä itsekin kiisseliä, tulee edullisemmaksikin...

Ja omaani lisäsin kyllä sokeria. Ja sitten lisäsin siihen maustamatonta rahkaa, oli muuten tosi hyvää!

Luukaksen vastalause oli seuraava: "Yäk, yäk, yäk!" Mutta tämä on nyt reaktio melkein mihin tahansa uuteen ruokaan, jota ei edes maista. Onko muilla uhmaikäisten vanhemmilla vastaavaa?

Mitä muita välipala/jälkiruokia olette tehneet alle yksi vuotiaille? Vinkkejä otetaan vastaan!

5 kommenttia:

  1. Meillä ei Elsa suostu syömään mitään mustikkaista,Iiris kylläkin.Aika moneen on Elsankin reaktio yök,en tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon nyt siedättänyt Johannekselle enemmän näitä pohjolan makuja, kuten mustikkaa ja omenaa. Luukas söi pitkään vaan jotain mangoa ja aurinkoista... Ei sitten suostu oikein mitään marjoja syömään, viime kesän tuoreet mansikatkin palautui aika nopeasti lautaselle. :/

      Poista
  2. Meillä ei uhmainen sano yäk, mutta maistaa ruokaa pari pientä nykeröä ja toteaa olevansa täynnä... ><

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bongasin sut muuten Prismasta yks päivä. Ensin tunnistin miehesi niistä hääkuvista ja sitten sut. Mutta ei sitten tultu niin kohdakkain, että olisin voinut moikata. :D

      Poista
    2. Ahaa! :D No, sielläpä sitä useimmin ihmisiin törmääkin... :)

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)