tiistai 12. marraskuuta 2013

Tonnikalapihvit

Ruokakokeilu #21
Tämän päivän hyvinvointihaasteeseen ("Kokeile uutta reseptiä"), liittyen päätin kokeilla jotain aivan erilaista. Melkein kaikki tietävät, etten mä syö kalaa. Todella harvoin syön tonnikalaa, yleensä joko riisin tai näkkileivän kanssa. Mutta muuten otan omegani purkista. Olin jo aikeissa tehdä lounaaksi tonnikalariisiä, mutta kun Mika ei ehtinytkään lounaalle, niin säästin sen iltaan.

Hyvä, että säästin, koska inspiraatio iski sitten iltapäivällä. Googletin tonnikalareseptejä ja yhdistelemällä tein sitten oman versioni. Joten olkaapa hyvä. :)

Tonnikalapihvit
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
1 dl kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
1 tl sitruunapippuria
0,5 tl suolaa (jos sitruunapippurissa ei ole suolaa, niin laita 1 tl)
1 tl sitruunamehua
2 kananmunaa

Sekoita ensin kermaviili ja korppujauho, anna turvota hetki. Lisää sekaan mausteet. Riko tonnikala pieneksi ja lisää sekaan kermaviiliseos. Lisää kananmunat joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Nostele lusikalla pellille ja painele tasaisiksi pihveiksi. Paista 225 asteessa niin kauan, että pihvit ovat saaneet väriä ja ovat kiinteitä. (Meidän uunilla meni n. 15-20 min.)

Kermaviilikastike
1 dl kermaviiliä
1 tl kuivattua tilliä
½ tl sitruunapippuria

Sekoita ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Tarjoile pihvit riisin tai perunoiden kanssa. Lisäkkeeksi kermaviilikastike sopii oikein hyvin. Vihanneksia sitten oman maun mukaan, meillä oli laiskasti tänään vain maissia. :)

Tälle pojalle maistui todella hyvin!
Lisää reseptejä löydät esim. täältä: Pikkuunen/Reseptit
Tai sitten Etsiresepti.fi - sivustolta, josta löytyy ruokablogien parhaimmistoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)