lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vispipuuroa ja jauheliha-chilineliöt

Olen tällä viikolla yrittänyt tyhjentää pakastinta. Meillä on iso arkkupakastin autotallissa ja sen sulattaminen olisi tavoitteena. Nyt en sitten ole ostanut sinne mitään ruokaa varalle, vaan yrittänyt käyttää sieltä suurinta osaa pois. Vielä on matkaa siihen, että se olisi ihan tyhjä, mutta pikku hiljaa...

Pakastimeen oli jäänyt torttutaikinaa joulusta, kun en vain sitten ehtinyt tehdä joulutorttuja eikä Lapin reissun jälkeen enää tehnyt mieli. Siitä kehittelin sitten meille eilen iltaruokaa, kun pakastimessa sattui olemaan myös jauhelihaa. Sitten lisäksi vain lounaalta jäänyttä riisiä, juustoa ja sweet chilikastiketta lisäksi, niin ruoka on valmista! 

Perjantai 13.6.2014
(164/365)
Jauheliha-chilineliöt
1 pkt torttutaikinaa
400 g jauhelihaa (tai kinkkua)
suolaa yms. jauhelihan maustamiseen
sweet chilikastiketta
juustoraastetta

1. Ota torttutaikina sulamaan ajoissa. Paista jauheliha ja mausta se oman maun mukaan. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi ja levitä neliöille runsaasti sweet chilikastiketta.
3. Annostele jauheliha neliöiden päälle ja ripottele oman maun mukaan juustoraastetta päälle.
4. Paista uunissa n. 12-15 min.

Tarjoa salaatin kanssa. Voit itse kehitellä uusia yhdistelmiä! :) (Meidän toinen versio oli tuollaiset rullat, jossa myös riisiä, mutta ei chilikastiketta...)

Vispipuuroa
Tänään sitten kävin hakemassa pakastimesta puolukoita ja siitä syntyi herkullinen vispipuuro. Miksi tämänkin ruoan unohtaa talvella, vaikka se on niin hyvää?

Vispipuuro
8 annosta
1 l vettä
3 dl puolukoita (pakastettuja)
1,5 dl sokeria
2 dl mannaryynejä

1. Kiehauta kattilassa vesi ja jäiset puolukat. Anna kiehua muutama minuutti. Siivilöi puolukan kuoret pois ja laita jäljelle jäänyt neste takaisin kiehumaan.
2. Lisää sokeri ja mannaryynit vispaten. Keitä n. 10 min. sekoittaen.
3. Jäähdytä puuro esim. laittamalla kulho/kattila kylmään veteen. Sitten kun puuro on jäähtynyt haaleaksi, vispaa se sähkövatkaimella tai yleiskoneen vispilällä kuohkeaksi.
4. Tarjoa sokerin ja maidon kanssa.

--------------

Tällaista meillä on syöty nyt viikonloppuruokana. Harmi vaan, että meidän pojat ovat niin kranttuja nykyään, ettei kumpikaan näistä heille maistunut. Meidän ruokailuista voisi kirjoittaa vaikka eri jutun, koska alan olla niin kyllästynyt kun mikään ei tunnu kelpaavan pojille. :/ Mutta sillä välin saadaan me syödä enemmän...

Seuraavaksi pakastimessa olisi piparkakkutaikinaa, onko ideoita mitä siitä tekisi? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)