maanantai 2. maaliskuuta 2015

Itsetehdyt pitaleivät

 
 
Pitaleivät
6-8 kpl:tta
 
3 dl lämmintä vettä (n. 42 asteista)
1 ps kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
3 rkl öljyä
6-6,5 dl vehnäjauhoja
 
1. Lämmitä vesi. Muistathan, että kuivahiiva tarvitsee korkeamman lämpötilan kuin tuorehiiva toimiakseen!
2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ennen veteen lisäämistä.
3. Lisää suola ja öljy.
4. Alusta taikina ja jätä kohoamaan.
5. Jaa taikina kuuteen-kahdeksaan osaan ja leivo jokaisesta pyöreä, litteä leipä. Käytä runsaasti jauhoja. Kohota vielä liinalla peitettynä.
6. Paista 300 asteessa 5-7 minuuttia, jolloin leipiin muodostuu tasku.
 
Lisää omat täytteet auki leikattuun pitaleipään. Meillä oli tällä kertaa pulled beef - lihaa (Atrian bravuuri), raejuustoa, ananasta, kurkkua, paprikaa ja kiinankaalia. Kermaviilikastike kruunasi tämän ruoan. Salaatin voi laittaa leivän sisään tai sitten nauttia erikseen.
 
----
 
PS: Tänään rv 35+0 ja olo on kuin kohotettu leipätaikina. Jaksaisi vain vielä pari viikkoa, niin sit vauva saisi jo tulla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)