tiistai 26. toukokuuta 2015

Italialainen salami-pastasalaatti


Italialainen salami-pastasalaatti

5 dl pastaa esim. simpukkapastaa
150 g salamimakkaraa
2 omenaa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
2 kevätsipulia
3 rkl öljyä, esim. oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl punaista pestoa
salaatinlehtiä pienenä silppuna
30 g parmesaanilastuja

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.
2. Kuutioi salami.
3. Kuori ja paloittele omena, silppua kevätsipulit ja mittaa aurinkokuivatut tomaatit. (Jos sinulla ei ole valmiita kuutioita, niin kuutio tomaatit.)
4. Pane kaikki ainekset kulhoon.
5. Sekoita öljy ja sitruunanmehu. Murskaa valkosipuli ja lisää joukkoon. Sekoita tähän vielä pesto.
6. Sekoita valmis kastike salaattiin.
7. Ripottele päälle salaatinlehdet ja parmesaanilastut.
8. Tarjoa esim. valkosipulipatongin kanssa.

----

Tämä salaatti tuoksuu ja maistuu Italialta. Voi kun tuli ikävä ihania kaupunkeja, joissa olen käynyt. Rooma, Firenze, Venetsia ja Rimini. Jos pitäisi valita yksi maa, jonka ruokaa saisi vain syödä, niin minun valintani olisi Italia. :)

Mikä olisi sinun valintasi? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)