maanantai 19. lokakuuta 2015

Apinaevästä


Apinaeväs

1 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 tl rypsiöljyä

Muusaa banaani hienoksi, lisää sekaan kaurahiutaleet ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla pellille leivinpaperin päälle "pötkylöitä". Paista 200 asteessa 15-20 min.

Jäähdytä ja tarjoile pienemmälle tai isommalle sormiruokailijalle välipalaksi.

Mitäs tämä on?
Meillä ollaan otettu soseruokailun rinnalle aika nopeasti sormiruokailu. Ollaan maisteltu mm. porkkanaa, perunaa, parsakaalia, kurkkua ja maissinaksuja. Itseäni kiinnosti aihe sen verran, että lainasin kirjastosta sormiruokailua käsittelevän kirjan. Aihe ei nyt ole täysin tuntematon, koska pojatkin ovat soseiden ohella napostelleet vähän vaikka mitä.

Reseptejä kuitenkin olin vailla, mutta jotenkin niistä mikään ei innostanut juuri nyt. Sämpyläohjeen ja omena-mannapuuron ohjeen otin talteen, mutta loput jää tällä kertaa kokeilematta.

Facebookin sormiruokaryhmää ja nettiä muutenkin lueskelemalla "apinaeväs" on sormiruokailija pienokaisten ykköshitti. Ainakin se oli todella helppo tehdä ja tuntui maistuvan Saagalle ihan hyvin. :)

Itsellenikin tuo maistui, kun ei ollut niin makeaa kuin monet muut välipalat. Voisin hyvin ottaa näitä evääksi vaikka töihin. Ja eri makujahan näihin saa, kun käyttää esim. neljän viljan hiutaleita tai vaihtaa/yhdistää banaanin johonkin muuhun hedelmään. Kai näissä on vain mielikuvitus rajana? Mutta aloitetaan nyt tällä perusyhdistelmällä ja katsotaan kuinka hyvin se alkaa Saagalle maistumaan. Kumpikaan pojista ei tästä välittänyt, joten saadaan tytön kanssa herkutella näillä kaksin. :)

Nam!

2 kommenttia:

  1. Voi tuota mekin kyllä tehdään heti huomenna :) ❤️ Muutenkin voisin vähän enemmän perehtyä näihin sormiruokailujuttuihin.. Hyvää yötä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mennään joku päivä kahville vaikka miettimään yhdessä? :D Hyvää yötä. <3

      Poista

Kommentti ois kiva, mutta ei pakko. :)